Waarom praten vrouwen hier niet over?

Waarom praten vrouwen hier niet over?

Het hebben van vaginale ongemakken is niet echt een onderwerp wat je als vrouw graag aan de keukentafel zou bespreken met vriendinnen. Lekker gezellig aan de thee met een plakje cake. Terwijl vaginale ongemakken bijna alle vrouwen overkomt en dat meerdere keren in het leven. Jeuk, een branderig gevoel, pijn bij het vrijen, sterk ruikende afscheiding, het hoort er allemaal bij. Het is dus ook zeker niets om je voor te schamen.

HOE KOM JE ERAAN

Ongemakkelijk is het natuurlijk wel. De reden van vaginale klachten hoeft niet altijd te wijzen op verkeerde of ronduit slechte lichamelijke verzorging. Het kan ook veroorzaakt worden door stress, lage weerstand, het dragen van synthetisch ondergoed, het gebruik van gewone zeep wat de aanmaak van melkzuurbacteriën aantast, tot zelfs speeksel of sperma. Het zijn allemaal factoren die kunnen zorgen dat de zuurtegraad wordt aangetast. Deze zuurtegraad beschermt normaal gesproken tegen vervelende invloeden van buitenaf en voorkomt daarmee infecties.

VEEL VOORKOMEND

Op één (met stip!) staat de onaangename vaginale geur. Iedereen heeft zijn eigen unieke (lichaams)geur en dus heeft een vagina dat ook. Vaak een beetje zurig door de lactobacillus bacterie. Deze bacterie zit van nature in iedere vagina, dus niets aan de hand. Als de geur echter wat sterker en minder plezierig wordt, dan is er iets aan de hand. Meestal is er ook sprake van een grotere (grijsgekleurde) afscheiding en jeuk. De kans is groot dat je dan met Bacteriële Vaginose te maken hebt. Deze wordt veroorzaakt door een verstoorde vaginale flora. Goede bacteriën komen in de minderheid en slechte bacteriën krijgen de overhand. Gevolgen zijn de eerder genoemde grotere afscheiding, jeuk en onaangename (vis)geur.

En dan is er het branderige gevoel in de vagina. Dit ongemak kan verschillende oorzaken hebben. De belangrijkste zijn een verkeerde vaginale hygiëne, een vaginale schimmelinfectie of vaginale droogheid. Wassen met zeep valt onder verkeerde hygiëne. Dit verstoort de zuurgraad van je vagina enorm. Wassen met lauw water is echt voldoende voor een schoon en fris gevoel. Een vaginale schimmelinfectie uit zich naast een branderig gevoel in een dikke, witte en brokkelige afscheiding. Vaginale droogheid komt vaker voor dan je misschien denkt. En dan niet alleen bij vrouwen in de overgang, maar zeker ook bij jongere vrouwen. Het laat zich raden dat droogheid bij het vrijen voor (inwendig) weefsel-irritatie zorgt. Met een branderig gevoel als gevolg.

HOE KOM JE ER VANAF

Multi-Gyn heeft een complete lijn zelfzorgproducten voor het effectief behandelen en, nog belangrijker, voorkomen van allerlei vaginale ongemakken. Zo is er FemiWash voor de dagelijkse intieme verzorging, ActiGel voor het behandelen en voorkomen van vaginale ongemakken, FloraPlus voor het behandelen en voorkomen van vaginale schimmel, een Vaginale Douche met bijbehorende Bruistabletten voor een optimale vaginale flora en een Bevochtigingsgel voor de behandeling en het voorkomen van vaginale droogheid.

Met de intieme verzorging van Multi-Gyn producten ben je altijd verzekerd van een gezond vaginaal milieu. Multi-Gyn wordt niet voor niets aanbevolen door huisartsen en gynaecologen.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en je krijgt 15% korting op je eerste bestelling.

Altijd op de hoogte! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

Share this post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De waardering van livebetter.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.6/10 gebaseerd op 97 reviews.