Vanilleseks vs. Sukkelseks vs. Vijftig Tinten Grijs!

Vanilleseks vs. Sukkelseks vs. Vijftig Tinten Grijs!

Sinds het boek “Vijftig Tinten Grijs” op veel nachtkastjes ligt en de bioscopen vollopen met bezoekers voor de recentelijk uitgebrachte film “Fifty Shades of Grey”, is ook de term “Vanilleseks” bij velen van ons inmiddels bekend en ingeburgerd.

Hoewel bij veel mensen bij het woord vanille meteen het water in de mond loopt, is het niet zo dat met Vanilleseks wordt bedoeld dat je een vol pak vanillevla van elkaars lichaam likt. Het mag natuurlijk wel, al zou ik dan liever gaan voor Chocolademousseseks, Ben en Jerry’s-seks of Slagroomseks. Maar dat is een persoonlijke smaak.

De term Vanilleseks bestaat al langer en wordt gezien als langzaam opbouwende, rustige en niet avontuurlijke seks. Penetratie en klaarkomen zijn geen vereiste. De nadruk ligt op intimiteit en aanraking door strelen, het prikkelen van de zintuigen d.m.v. massageolie, geurkaarsen, achtergrondmuziek en lieve woordjes. Bij het strelen, kussen en knuffelen komt het stofje oxytocine vrij, ook wel het knuffelhormoon genoemd. Dit hormoon versterkt het gevoel van vertrouwen en verbondenheid.

Of boeken en films zoals “Fifty Shades of Grey” het seksgedrag en -frequentie positief verandert is nog maar de vraag. Uit de Grote Seks Enquête van vrouwenblad Margriet blijkt juist dat het aantal vrijpartijen per week is gedaald in vergelijking met de jaren ’90. Ook het vrouwelijk orgasme lijkt volgens de enquête minder belangrijk te zijn. Goedele Liekens over Sukkelseks: “Een beetje aanprutsen en aansukkelen in de slaapkamer, het hoeft heus niet allemaal perfect te gaan. Seks is geen Olympische Spelen!”

Vanilleseks of Hot & Spicy-seks, het is allemaal afhankelijk van persoonlijke smaak en levenservaring. Gelukkig heeft LiveBetter alles in huis om aan ieders wensen te kunnen voldoen. Van Massageolie / Glijmiddel en Massagekaarsen tot vijftig tinten lucht!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en je krijgt 15% korting op je eerste bestelling.

Altijd op de hoogte! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

Share this post

Comment (1)

  • Ladykiller Reply

    Denk aan voetbal of ieder ander ding. Dit is een methode die mannen al eeuwen gebruiken om de ejaculatie uit te stellen. Als je voelt dat je dicht bij een hoogtepunt komt, denk dan aan de namen van de zeven dwergen of de hoofdstad van Wit-Rusland. Raadseltjes als dergelijke kunnen je misschien net genoeg afleiden zodat je lang genoeg vol houd om je vrouw of vriendin tot een hoogtepunt te krijgen.

    9 mei 2023 at 11:11

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De waardering van livebetter.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.6/10 gebaseerd op 97 reviews.