Langer plezier van je speeltjes; voorkom jeuk en ongemak!

Langer plezier van je speeltjes; voorkom jeuk en ongemak!

De levensduur van je speeltjes hangt voor het grootste deel af van goed onderhoud. Om langer plezier te kunnen hebben van je speeltjes geven wij jullie in deze blog tips voor het onderhouden en bewaren van je speeltjes. En nee, het gebruik van de vaatwasser komt daar niet aan te pas, integendeel!

REINIGEN

Reinig je speeltjes direct na gebruik grondig om groei van bacteriën te voorkomen. Door de opkomst van uiteenlopende modellen en materialen, zoals glas, cyberskin, jelly en siliconen volstaat een sopje met warm water niet. Dit in tegenstelling tot wat veel mensen denken. In de vorm van schimmels en andere nare infecties kan dat voor veel ongemak zorgen. Gebruik daarom altijd een speciaal schoonmaakmiddel. Natuurlijk is een sopje goedkoper, maar een bezoek aan de huisarts en een paar dagen jeuk en ander ongemak zijn bepaald geen pretje. En dat alles is te voorkomen voor slechts een paar dubbeltjes per schoonmaakbeurt.

BEWAREN

Wikkel speeltjes na het reinigen in een schone, droge en pluisvrije doek of een speciaal opbergzakje. Het is heel belangrijk dat de speeltjes goed droog worden opgeborgen. Je kunt je speeltje het beste gewoon aan de lucht laten drogen, omdat er met afdrogen pluisjes of stofjes achter kunnen blijven. Als het speeltje op batterijen werkt, verwijder die dan altijd na gebruik! Batterijen kunnen door corrosie gaan lekken waardoor de motor van het speeltje ernstig beschadigd kan raken. Berg je speeltjes op in een droge en vooral niet al te warme ruimte.

LET OP

Pas op bij het reinigen van speeltjes met batterijen (of elektriciteitskabel) dat er geen vocht in de behuizing van het speeltje komt! Bij het uitlenen of delen van speeltjes kan SOA worden overgedragen. Zorg altijd dat speeltjes tussentijds goed worden gereinigd!

NIEUW

LiveBetter heeft een nieuw product in haar collectie opgenomen die speciaal ontwikkeld is voor al je speeltjes. Toy Cleaner (by X-man) is een ontsmettend en antibacterieel reinigingsmiddel voor speeltjes. Uniek door de gelvorm, waardoor de reinigende werking wordt versterkt. Lees meer (product)informatie over deze speciale Toy Cleaner .

 

close

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

Share this post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *