Batucada - Jewels on the Skin

Batucada werd in 2005 opgericht door Loick Leblond, een Fransman uit Perros-Guirec, en vormt een combinatie van het Franse design en raffinement en de uitbundigheid van de Braziliaanse strandcultuur. De passie die de tonen van het Batucada ritme onderstreept, wordt gevangen in het sensuele karakter van de Batucada huidjuwelen.

Batucada huidsieraden vormen zich naar de contouren van het lichaam, liggen moeiteloos tegen de huid en zorgen voor een glamoureuze en sexy uitstraling. Met een complete productlijn van halskettingen, armbanden en oorringen is Batucada de standaard geworden voor natuurlijke huidjuwelen.

Batucada's exclusieve ontwerpen zijn gemaakt van milieuvriendelijke materialen. Elk huidsieraad is een weerspiegeling van de schoonheid van de natuur, een geometrische illusie of een uiting van cultuur. Ze ligt moeiteloos tegen de huid om een verfijnde en elegante uitstraling te creëren. Van het zijdeachtige en (bijna) gewichtloze materiaal tot de ingewikkelde patronen, Batucada huidjuwelen zijn met de hand gemaakt om de passie op te roepen en om op je mooist te zijn.

Batucada is synoniem geworden met het zachte en zijdeachtige gevoel van natuurlijke huidaccessoires, die zowel milieuvriendelijk zijn als geproduceerd met een maatschappelijk verantwoorde mentaliteit. De materialen zijn samengesteld uit plantaardige producten (80%) en gecertificeerde duurzame verharders (20%).

Batucada's eigentijdse ontwerpen creëren een unieke illusie op de huid, die zowel sensueel als verfijnd is. De gebruikte materialen hechten zich aan de contouren van het lichaam en creëren zo een tatoeage-effect. Een verhoogde lichaamstemperatuur verbetert het glamoureuze uiterlijk van elk Batucada huidjuweel nog verder.

Ontworpen in Frankrijk door een gevarieerde gemeenschap van kunstenaars en met de hand gemaakt door een toegewijd team, zijn Batucada huidsieraden 100% recyclebaar en de kartonnen verpakkingen gemaakt van 100% gerecycled papier. De materialen zijn hypoallergeen, olievrij, latexvrij, siliconenvrij, nikkelvrij, ftalaatvrij en loodvrij.

Internationale erkenning

Batucada heeft internationale bekendheid gekregen met collecties die een wijdverspreide aantrekkingskracht en een onmiskenbare charme hebben. Het merk wordt in meer dan 25 landen over de hele wereld verspreid en wordt online verkocht, in concept stores, warenhuizen, museumwinkels en daarbuiten. Onlangs werd Batucada in de Verenigde Staten door de MSA (Museum Store Association) bekroond met de Buyer's Choice.

Eco-concept

Alle producten van Batucada zijn gemaakt met een diepgaand respect voor het milieu.

De meeste armbanden van Batucada wegen tussen de 2 en 4 gram en zijn gemaakt met een combinatie van ongeveer 3,2 gram sojaolie en 0,8 gram gecertificeerde duurzame verharder. Gemiddeld wegen Batucada halskettingen tussen de 4 en 9 gram, gemaakt met dezelfde combinatie van materialen, maar in grotere hoeveelheden: 7,2 gram sojaolie en 1,8 gram gecertificeerde duurzame verharder.

De gebruikte gereedschappen en productiemethoden zijn schoon en niet vervuilend. Het proces is volledig handmatig en de huidjuwelen zijn 100% recyclebaar. De ecologische voetafdruk voor de productie en wereldwijde verzending naar de retailers van een Batucada huidsieraad inclusief de verpakking, varieert tussen 0,041 en 0,115 gram CO2. Ook de kartonnen verpakkingen zijn vederlicht en van 100% gerecycled en recyclebaar papier.

De enige voetafdruk die Batucada huidjuwelen achterlaten, is het ongelooflijke gevoel bij het dragen van elk kunstwerk.

Certificeringen en eigenschappen

Certificeringen: EN71, Californië 65, ATSM 963, ISO 8124.

Batucada huidjuwelen worden met de hand gemaakt en alle medewerkers werken op verantwoorde wijze. De kartonnen verpakkingen zijn gemaakt van gerecycled en recyclebaar papier met FSC keurmerk.

Elk huidsieraad is gemaakt met de verantwoordelijkheid van het individu om onze planeet te beschermen en lief te hebben. Batucada is trots op deze ethiek en het vormt het toppunt van het merk.

Eigenschappen van de verharder gebruikt door Batucada: gecertificeerd, duurzaam, specificatie zoals gebruikt in de medische industrie en in sommige voedselverpakkingen, ontworpen om zonder risico's in contact te komen met het lichaam (hypoallergeen) en 100% recyclebaar.

Gebruiksaanwijzing

Batucada huidjuwelen zijn bestand tegen hitte, kou, zee- en zwembadwater. Breng geen parfum of gelijksoortige producten direct op de Batucada huidsieraden aan. Voorzichtig reinigen met een milde zeep (zonder glycerine) en water voor het eerste gebruik en na contact met zee- of zwembadwater.

Markeer de Batucada huidjuwelen niet met chemicaliën of inkt die verkleuring kunnen veroorzaken. Ga voorzichtig om met het materiaal en trek er niet aan of rek het uit. Bewaar juwelen op een vlakke ondergrond wanneer ze niet gebruikt worden. Buiten het bereik van kinderen houden.

Draag Batucada huidsieraden direct op de huid voor een uniek en exclusief tatoeage-effect. Stel een eigen set huidjuwelen samen door bijvoorbeeld twee armbanden aan elkaar vast te maken als een halsketting of voeg er meer toe om een bijvoorbeeld riem te maken. Sommige armbanden kunnen ook als enkelband gedragen worden.

Instructie

Steek de gordel door de slotgaatjes van boven naar beneden, zodat de sluiting het dichtst bij de huid komt te zitten. Zie voor alle duidelijkheid de instructie-afbeeldingen en/of bekijk de instructie-video.